Heerlijk recept met sperziebonen, aardappel en kip
Ingrediënten voor 4 personen
- 500 gram sperziebonen
- 400 gram tomatenblokjes (blik)
- 250 gram champignons
- 1 stuk rode ui
- 400 gram kipgehakt
- 500 gram aardappelschijfjes
- 120 gram geraspte 30+ kaas
- 1 teentje knoflook
- 2 blokjes groentenbouillon
- 2 gram italiaanse kruiden
- peper
- olijfolie
- vloeibare bakboter
Benodigdheden
- pan
- hapjespan of wok
- koekenpan
- snijplank
- mes
- spatel
- oven 160°C
- ovenschaal
Bereiding
- maak de sperziebonen schoon en breek ze doormidden
- pel de ui en snijd deze in kleine blokjes
- halveer de champignons en snijd ze in plakjes
- breng water aan de kook en kook de sperziebonen 4 minuten
- giet de sperziebonen af en laat ze staan
- verhit de hapjes pan met een scheutje olie en fruit hierin de uien glazig
- voeg de champignons toe en het teentje geperste knoflook
- schep nog een aantal keer om en voeg dan de peper, Italiaanse kruiden, bouillonblokjes en tomaten blokjes toe
- laat het geheel zachtje pruttelen
- bak in de koekenpan het kip-gehakt rul met een beetje vloeibare bakboter
- voeg de sperziebonen toe aan de hapjes pan en roer door
- schep dit in de ovenschaal en schep het kip-gehakt er boven op.
- dek af met de aardappelschijfjes en strooi de geraspte kaas over de aardappelschijfjes
- gaar de ovenschotel 45 minuten op 160°C in de oven
Eet smakelijk!
Meer lekere recepten kun je hier vinden.