Heerlijk recept met sperziebonen, aardappel en kip

sperziebonen-ovenschotel
Ingrediënten voor 4 personen
  • 500 gram sperziebonen
  • 400 gram tomatenblokjes (blik)
  • 250 gram champignons
  • 1 stuk rode ui
  • 400 gram kipgehakt
  • 500 gram aardappelschijfjes
  • 120 gram geraspte 30+ kaas
  • 1 teentje knoflook
  • 2 blokjes groentenbouillon
  • 2 gram italiaanse kruiden
  • peper
  • olijfolie
  • vloeibare bakboter
Benodigdheden
  • pan
  • hapjespan of wok
  • koekenpan
  • snijplank
  • mes
  • spatel
  • oven 160°C
  • ovenschaal
Bereiding
  • maak de sperziebonen schoon en breek ze doormidden
  • pel de ui en snijd deze in kleine blokjes
  • halveer de champignons en snijd ze in plakjes
  • breng water aan de kook en kook de sperziebonen 4 minuten
  • giet de sperziebonen af en laat ze staan
  • verhit de hapjes pan met een scheutje olie en fruit hierin de uien glazig
  • voeg de champignons toe en het teentje geperste knoflook 
  • schep nog een aantal keer om en voeg dan de peper, Italiaanse kruiden, bouillonblokjes en tomaten blokjes toe
  • laat het geheel zachtje pruttelen
  • bak in de koekenpan het kip-gehakt rul met een beetje vloeibare bakboter
  • voeg de sperziebonen toe aan de hapjes pan en roer door
  • schep dit in de ovenschaal en schep het kip-gehakt er boven op.
  • dek af met de aardappelschijfjes en strooi de geraspte kaas over de aardappelschijfjes
  • gaar de ovenschotel 45 minuten op 160°C in de oven

Eet smakelijk!

Meer lekere recepten kun je hier vinden. 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights