Was het maar zo makkelijk

We willen het zo graag

We zijn allemaal gevoelig voor snelle oplossingen en in sommige gevallen is daar helemaal niks mis mee.

Even snel nog wat kilootjes verliezen voordat je op vakantie gaat of voor dat jurkje wat je graag aan wil naar het feest. Het klinkt allemaal zo verleidelijk die snelle oplossingen. Wat is er nou mooier dan iets bereiken zonder dat je daar al te veel tijd aan kwijt bent. We willen het zo graag dat we alles geloven.

afslank pillen
De realiteit

Wanneer we meer energie binnen krijgen dan dat we verbruiken dan komen we aan. Het is in de meeste gevallen een langzaam proces, je wordt niet op een ochtend 10 kg zwaarder wakker. Het zijn gewoontes die er langzaam insluipen of die je van huis uit hebt mee gekregen. Vaak ben je niet eens bewust van die gewoontes, ze gaan op de automatische piloot. We nemen namelijk zo’n honderdduizend beslissingen op een dag. Over 5% van die beslissingen denken we na, de andere 95% gaan onbewust

Wanneer we bedenken dat het zo niet langer kan en er wat aan gaan doen kiezen we vaak voor een snelle oplossing. Een oplossing die direct resultaat laat zien. Eigenlijk hopen we op een wondertje. Een vet afdrijvend drankje, spijsverteringsverhogende pillen of een dieet dat je beloofd binnen twee weken 5 kg te verliezen. We trappen er allemaal in. Ze laten snel resultaat zien of in sommige gevallen laten ze geen resultaat zien. Wanneer je na eenn tijdje je doel hebt bereikt of je een mislukte poging rijker bent pak je je oude leventje weer op. Het leventje wat ervoor heeft gezorgd dat je deze afvalpoging bent begonnen.

 

jojo effect
Hoe het werkt

Wanneer je niks veranderd aan je gewoontes dan zul je deze na elke afvalpoging weer oppakken met het gevolg dat je waarschijnlijk weer zult aankomen en met een beetje pech zorgt je lichaam ervoor dat je nog een beetje meer aankomt ook. Gewoon voor de zekerheid mocht je weer besluiten om op rantsoen te gaan. Het lichaam is slim en zal er alles aan doen om ervoor te zorgen dat het niks te kort komt.

Dat klinkt als dikke pech en een strijd die je niet kunt winnen maar dat is niet helemaal waar. Je kunt je lichaam te slim af zijn en afvallen zonder dat je lichaam begint te protesteren. Afvallen zonder honger gevoel en een lichaam dat schreeuwt om vet en zoet eten. Wat je daarvoor nodig hebt is tijd. Wanneer je de tijd neemt om af te vallen en niet binnen twee weken resultaat verwacht dan hoef je het ook maar een keer in je leven te doen.

gezond eten
Afvallen doe je zo

Afvallen begint met bewust worden. Wanneer jij je bewust wordt van wat je doet ben je in staat om daar verandering in aan te brengen. Blijvend veranderen, kennis van gezonde voeding, voldoende bewegen en een goede balans vinden zijn de sleutels voor een succesvolle afval poging. Daarnaast is het belangrijk dat je voldoende slaapt. Wanneer je uitgerust bent heb je namelijk veel minder trek om te snacken en ben je beter bestand tegen eventuele verleidingen. Ontspannen is ook niet onbelangrijk. Ontspannen zorgt ervoor dat ons lichaam de stress die we dagelijks ervaren kan los laten. We kunnen daardoor beter slapen maar het zorgt er ook voor dat onze stofwisseling beter werkt.  Wat je moet doen om af te vallen is dus gezond eten, voldoende bewegen, ontspannen en genieten. Het zoeken naar een nieuwe balans en het aanleren van nieuwe gewoontes kost tijd. Bedenk wel dat je er iets voor terug krijgt wat onbetaalbaar is. Je gezondheid. Wanneer je jezelf die tijd gunt dan nemen de nieuwe gewoontes de plaats in van de oude gewoontes en dat is wat we graag willen, afvallen met blijvend resultaat.

Wil jij ook graag op een gezonde manier blijvend afvallen, meer kennis over een gezonde leefstijl of weten wat ik voor je zou kunnen doen? 
Vul dan het contactformulier in of maak vrijblijvend een afspraak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights