Pompoensoep met geiten kaas

pompoen
pompoensoep
Ingrediënten voor 4 personen
  • 2 stuks Hokkaido pompoen
  • 1 liter water
  • 2 blokje kippenbouillon
  • 150 gram geitenkaas
  • 4 sneden volkorenbrood
  • 1 theel. kaneelpoeder
  • 1 theel. gemberpoeder
  •  nootmuskaatpoeder
  • peper
Benodigdheden
  • pan
  • staafmixer
  • oven 200°C
  • lepel
  • mes
  • pollepel
  • bakplaat
  • bakpapier
Bereiding
  • plaats de pompoenen met bakpapier op de bakplaat
  • rooster de pompoenen 1 uur in de oven op 200°C
  • laat de pompoenen afkoelen in de oven
  • snijd de pompoenen in trweeën
  • verwijder met een lepel de zaadjes en schep het vruchtvlees in de pan
  • voeg 1 liter water toe en maal met de staafmixer tot een gladde emulsie
  • voeg nu de bouillonblokjes, gemberpeoder, kaneelpoeder, nootmuskaat en peper toe
  • breng de soep aan d kook en proef deze af
  • rooster de sneetjes brood
  • verkruimel de geitenkaas
  • serveer de soep met geitenkaas en een sneetje brood
pompoensoep

Eet smakelijk!
Meer lekkere recepten kun je hier vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights