zonder kan natuurlijk ook
Ingrediënten voor ± 4 personen
- 2 stuks Hokkaido pompoen
- 200-250 gram verse volkoren lasagne bladen
- 150 gram gebraden kalkoenfilet
- 200 gram zuivelspread light
- 125 gram mozzarella in dunne plakken
- 30 gram parrano poeder
- 1 eetlepel gedroogde italiaanse kruiden
- 1 teentje knoflook geperst
- peper en zout
Benodigdheden
- oven
- bakplaat met bakpapier
- lasagneschaal
- kom
- mes
- lepel
- spatel
- knoflookpers
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden, leg de pompoenen op bakpapier op een bakplaat en rooster deze 50 minuten in de oven.
- Laat de pompoenen afkoelen en snijd ze dan doormidden. Verwijder de zaden en lepel het vruchtvlees uit de schil in een bak.
- Meng de pompoen met de zuivelspread, italiaanse kruiden, knoflook en breng op smaak met peper en zout.
- Pak een oven schaal en bouw de lasagne op, begin met een laagje van het pompoen mengsel leg daarop lasagne bladen gevolgd door een paar plakje kalkoenfilet en begin dan weer met het pompoen mengsel
- Eindig met het pompoen mengsel en verdeel de plakken mozzarella er boven op. Strooi het Parranopoeder eroverheen en bak de lasagne gaar in 30 mintuten op 180 graden wanneer deze lauw is.
- Komt de lasagne uit de koelkast bak hem dan op 160 graden af in 45 minuten.
Eet smakelijk!
Meer lekkere recepten kun je hier vinden.