Goed recept voor heerlijke erwtensoep
Ingrediënten voor een grote pan
- 500 gram spliterwten
- 2 grote aardappels
- 3 liter water
- 1 knolselderij
- 2 winterpenen
- 1 prei stengel
- 400 gram soepgroenten
- 1 rookworst
- 400 gram magere spekreepjes
- 2 blokjes kippenbouillon
- 2 blokjes runderbouillon
- gestampte peperkorrels
- 4 laurierblaadjes
Benodigdheden
- grote pan
- snijplank
- mes
- staafmixer
- pollepel
Bereiding
- Zet de spliterwten een nacht van te voren in ruim water in de week
- Spoel de spliterwten en doe ze in een grote pan met drie liter water
- Maak de knolselderij, aardappel, wortel en prei schoon, snij in stukken en doe dit bij de spliterwten.
- Voeg nu 200 gram spekreepjes, de gestoten peperkorrels en laurierblaadjes toe.
- Breng aan de kook en laat het geheel zachtjes gaar koken. Roer regelmatig om aanbranden te voorkomen.
- Verwijder de laurierblaadjes wanneer de spliterwten uit elkaar vallen en de groenten gaar zijn.
- Gebruik de staafmixer om de soep te pureren tot een geheel.
- Voeg nu de bouillonblokjes, de soepgtoenten en de overige spekreepjes toe.
- Breng de soep weer onder regelmatig roeren aan de kook.
- Snij de rookworst in plakjes en voeg deze vlak voor het serveren aan de soep toe.
Je kunt de soep serveren met roggebrood, katenspek en stokbrood.
Eet smakelijk!
Kijk hier voor nog meer heerlijke recepten.