Makkelijk en snel recept
Ingrediënten voor 8 stukken
- 250 gram boekweitmeel
- 250 gram volkorenmeel
- 700 ml karnemelk
- 3 stuks eieren
- 250 gram fruit naar keuze
- 1 zakje bakpoeder
- snufje zout
- vanille extract
Benodigdheden
- bakplaat met opstaande randen
- bakpapier
- kom
- garde
- oven
- satéprikker
- weegschaal
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Doe het boekweitmeel, volkoren meel, zout, vanille extract, de eieren en de helft van de karnemelk in de kom.
- Roer met de garde tot een glad papje en voeg dan de rest van de karnemelk toe.
- Roer het fruit er voorzichtig doorheen.
- Bekleed de bakplaat met bakpapier, invetten kan ook en giet het beslag op de bakplaat.
- Bak 11 -15 minuten af op 200°C, controleer met de satéprikker of de pannenkoek gaar is.
- Stort de pannenkoek op een snijplank en trek het papier eraf.
- Snijd de pannenkoek in stukken en smullen maar.
- Lekker met maple syrup, poedersuiker of jam.
Eet smakelijk!
Meer lekkere recepten kun je hier vinden.