LvHD
Het leefstijlroer

Wat is het eerste waar jij aan denkt als er wordt gesproken over een gezonde leefstijl? De meeste denken dan aan voeding en beweging.

Ik zeg niet dat deze twee aspecten niet belangrijk zijn, maar er zijn nog vier aspecten belangrijk zo niet belangrijker dan de twee hierboven genoemde. Deze zes aspecten samen vormen jouw leefstijl en worden weergegeven in het leefstijlroer.

 1. Voeding
 2. Bewegen
 3. Zingeving
 4. Slaap
 5. Ontspanning
 6. Sociaal
leefstijlroer

Deze zes aspecten worden in een roer weer gegeven, in een cirkel en dat hebben ze niet voor de grap gedaan. Ze hebben namelijk allemaal invloed op elkaar en zolang de balans er is zal het roer lekker lopen. Wanneer een van de aspecten uit balans raakt dan zal het roer minder goed gaan draaien. Wordt dit lange tijd genegeerd dan zal het de andere aspecten mee gaan trekken en loopt het roer uiteindelijk vast. Het gevolg is dat jij niet lekker in je vel zit, misschien wel veel weerstand ervaart en dat gaat ten koste van je gezondheid.

Wil je meer weten over de zes aspecten afzonderlijk dan raad ik je aan om mijn E-book De spiegel van je leefstijl te lezen te lezen. Deze is gratis aan te vragen, makkelijk te lezen en staat vol handige, bruikbare tips. Je kunt hem hier aanvragen. 

Waar het over gaat

In deze blog neem ik je graag mee in het fenomeen Human Design en wat dat voor jou kan doen. Hoe kan jij ervoor zorgen dat jouw roer lekker blijft lopen.

Ik zal je eerst wat uitleggen over Human Design zodat je bgrijpt waar het over gaat. Daarna laat ik je zien wat het voor je leefstijl kan betekenen en deel ik je mijn ervaringen.

Wat is Human Design

Human Design is eind jaren 80 ontstaan. Het is een samensmelting van het paranormale en  de wetenschap. Human Design laat jou aan de hand van jou geboortedatum, geboorteplaats en geboortetijd zien met welk pakketje jij hier op de aarde bent gekomen.  Jouw persoonlijk Human Design rapport voorziet jou van een schat aan informatie. Na het lezen van het rapport zul jij waarschijnlijk heel veel van jezelf herkennen. Het kan ook zo zijn dat je op dit moment nog niet resoneert met wat er in je rapport staat. Tijdens je leven raak je namelijk geconditioneerd door de dingen die je meemaakt of aangeleerd krijgt. Deze conditioneringen zijn vaak de oorzaak van het vastlopen van jouw roer.

Je Leefstijl volgens Human Design

Op jouw Human Design chart kun je onder andere de volgende informatie vinden.

 • jouw energie type
 • je strategie
 • je innerlijke raadgever
 • je profiel
 • je incarnatiekruis
 • je spijsvertering
 • je sterkste zintuig
 • je omgeving
Human Design chart

Door deze gegevens krijg jij inzicht in hoe jij bedoeld bent. Wat kun jij doen om het leven te leven wat bij je past. Hoe kun jij ervoor zorgen dat je minder weerstand ervaart en meer energie hebt. Het laat je zien wat jij kunt doen om weer in balans te komen. en hoe jij ervoor kunt zorgen dat jouw roer weer lekker gaat draaien.

Jouw energietype en strategie laten je of jij bedoeld bent om te initiëren, te bouwen, te projecteren of te reflecteren. Het laat je zien hoe jouw energie werkt, wat de beste manier van werken is voor je en hoe jij ervoor kan zorgen dat jou batterij niet volledig opbrand. 

Jouw innerlijke raadgever vertelt wat voor jou de beste manier is om je beslissingen te nemen. Lukt het jou om goed naar je innerlijke raadgever te luisteren dan zul je minder weerstand ervaren en meer energie hebben.

Je profiel en je incarnatie kruis vertellen veel over je persoonlijkheid en welke rol jij aanneemt in de samenleving. Wat is je doel, hoe sta jij in de samenleving en hoe jij het beste leert.

Je spijs vertering en je sterkste zintuig vertellen jou hoe jij je eten en de wereld het beste verteerd enwelk zintuig jij kunt inzetten om je te ondersteunen bij deze beslissingen. Het gaat er bij het eten niet alleen om wat je eet maar ook hoe en in welke omstandigheid je dat doet.

Als laatste de omgeving, dit vertelt jou wat voor jou de ideale plek is om je zelf helemaal op te laden. Het is voor jou de manier om jezelf van buiten naar binnen te voeden. Bevindt jij je regelmatig op de juiste plek dan zul je gezonder zijn.

 

Mijn ervaring
Marcia van Reijen

Human Design heeft rust in mijn leven gebracht. Ik weet nu dat het voor mij belangrijk is om regelmatig te mediteren of gewoon de rust op te zoeken. 

Mijn profiel laat mij zien dat ik het beste leer van het maken van fouten. Ik heb nu dan ook meer compassie voor mijzelf als ik weer eens een fout maak wetende dat dat mijn manier is om verder te komen in het leven. weet nu als ik mij gefrustreerd voel zonder enige duidelijke aanwijsbare reden dat ik op dat moment niet in lijn ben met mijn Human Design. In plaats van dit af te reageren op mijn omgeving stel ik mijzelf de vraag wat het is dat ik nu nodig heb. Ik kan het iedereen aanraden om te gaan leven volgens zijn Human Design.

Tot slot

Leven volgens jou Human Design zal ervoor zorgen dat jij minder weerstand zult ervaren en zal je weer in balans brengen. Ga het experiment en ervaar wat het met je doet. Je zult zien dat er mooie dingen op je pad gaan komen.

Nieuwsgierig geworden wat het voor jou kan betekenen?
Luister eens naar onze podcast op Spotify of you tube
Of schrijf je in voor het LvHD traject en kom weer in balans.

Je Leefstijl volgens Human Design.
Jouw balans, jouw gezondheid, jouw unieke ZIJN.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights