Als we dat blijven geloven dan komt het nooit goed.

Is dat het echte probleem?

De prijs van gezonde voeding is de afgelopen jaren harder gestegen dan die van ongezonde voeding schrijft de krant. Hart van Nederland vermeld dat veel mensen met een laag budget het zich niet kunnen permitteren om gezond te eten. Degene die het zich wel kunnen permitteren kiezen toch nog te vaak voor ongezonde voeding.

Welke conclusie kunnen we hieruit opmaken? 

In beide gevallen worden er minder verstandige keuzes gemaakt. We willen graag dat de gezondheid van het volk verbetert en dat het percentage van de mensen met overgewicht naar beneden gaat. Is het dan handig om te blijven roepen dat gezond eten duur is? Ik denk namelijk van niet. Dat wat je aandacht geeft groeit.

groenten en fruit

Gezond eten is ook voor diegene met een lager budget mogelijk. De grootste uitdaging zit hem in de kennis hoe je dit moet doen. Het vergt namelijk kennis van gezonde voeding, een goede planning en weten hoe je iets kunt bereiden.

Koop producten die in de aanbieding zijn maar koop niet meer dan dat je nodig hebt. Maak gebruik van diepvriesproducten of producten uit blik of pot deze zijn ook gezond. Let er wel op dat er geen zout of suiker aan is toegevoegd. Kook soms een groter portie zodat je een deel kunt invriezen, dat is makkelijk voor de dagen dat je minder tijd hebt. Vraag hulp aan iemand die er meer kijk op heeft als dat nodig is. Waar een wil is is een weg.

gezond voor weinig

Staar je niet blind op de prijzen. Ja gezond eten is in sommige gevallen misschien duurder in aanschaf dan ongezond eten. Daar staat tegenover dat de verzadigingswaarde vaak groter is waardoor je er minder van nodig hebt en het draagt bij aan een goede stofwisseling waardoor je minder trek zult ervaren. Gezonde voeding levert je ook tal van belangrijke voedingsstoffen die eraan bijdrage dat je goed voelt, een beter weerstand hebt en de kans op allerlei aandoeningen die gepaard gaan met een ongezond eetpatroon en overgewicht neemt daarmee af. Het verkleind daarmee de kans dat je medicijnen nodig hebt en dat scheelt dan weer in de kosten voor de eigen bijdrage.

Kies je echt voor een gezonde leefstijl.

Laat je niet gek maken een gezonde leefstijl is voor iedereen mogelijk. Wil je er echt voor gaan dan kun je veel tips vinden op de site van het voedingscentrum. Heb geduld veranderingen kosten tijd maar je krijgt er iets voor terug wat onbetaalbaar is. Weet je echt niet waar je moet beginnen ga dan een gesprek met je huisarts of iemand van het buurtcentrum aan. Zij kunnen jou in contact brengen met de juiste hulpverleners. De hulpverleners staan graag voor je klaar om je te ondersteunen naar een gezond en gelukkig leven.

leefstijl

Voor contact kun je het formulier invullen of maak vrijblijvend een afspraak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights