het gezicht achter balans in zigt

Mijn verhaal

Mijn naam is Marcia van Reijen en ik ben het gezicht achter Balans in Zigt. Ik wil je graag wat meer vertellen hoe ik tot deze inzichten ben gekomen en wat mijn visie op een gezonde leefstijl is. Zo lang ik mij kan herinneren ben ik al geïnteresseerd in voeding en gezondheid. Na de basisschool heb ik gekozen voor een koksopleiding en na het behalen van verschillende diploma’s op dat gebied ben ik als kok in de horeca gaan werken.

Mijn werkdagen waren lang, hectisch, stressvol en voor een pauze om even rustig te kunnen eten was vaak geen tijd, dat deed je zonder aandacht tussen het werken door of gewoon niet.Toch waren het de uitdagingen die ervoor zorgde dat ik enorm veel plezier in het werk had. Ondanks mijn keuze om als zelfstandig werkend kok in de horeca te gaan werken is mijn interesse voor gezondheid altijd gebleven.

Het werk als kok heb ik jaren lang met veel plezier gedaan en in die jaren heb ik een huis gekocht, ben ik getrouwd en heb ik twee kinderen gekregen. Daarnaast sportte ik graag en sprak regelmatig met vrienden af. Een druk leven zoals bijna iedereen dat tegenwoordig heeft. Moet kunnen toch? Dat dacht ik ook.  Na jaren met al deze ballen gejongleerd te hebben moest ik ineens weer denken aan wat iemand ooit eens tegen mij heeft gezegd. “Wat niet kan is nog niemand gelukt” Ik begon eindelijk in te zien waarom hij dat had gezegd.

Het inzicht

Het drukke leven, de lange dagen, de stress, het even snel tussendoor wat eten begonnen hun tol te eisen. Ik werd steeds vaker moe dan uitgerust wakker, het wijzertje op mijn weegschaal ging langzaam de verkeerde kant op en ik zat niet lekker in mijn vel. Ik raakte steeds verder van mijzelf verwijderd tot het moment dat ik niet langer meer kon ontkennen dat het niet goed met me ging. Dat was voor mij het moment om het roer om te gooien. Ik ben me op mijn zelf gaan focussen, ben een opleiding voor gewichtsconsulent gaan volgen, gevolgd door een opleiding voor leefstijl coach. Ik heb geleerd om meer rust in mijn leven te creëren en neem nu de tijd om rustig te eten. Kortom ik ben bewuster gaan leven. Het resultaat is dat ik weer lekker in mijn vel zit, me energiek voel en het wijzertje op de weegschaal weer staat waar ik hem graag wil hebben.

Inmiddels heb ik mijn eigen praktijk mogen starten en kan ik weer van elke dag genieten. Ik heb geleerd en leer nog steeds om goed naar mijn lichaam te luisteren. Naast de vele leerzame cursussen die ik heb gevolgd maak ik gebruik van mijn Human Design chart. Deze blauwdruk bevat een schat aan informatie die het voor mij makkelijke maakt om keuzes te maken die echt bij mij passen. Hierdoor ervaar ik minder weerstand en heb ik meer energie.

Ik vind het heerlijk om anderen mensen te kunnen helpen met mijn kennis en ervaringen. Een goede balans vinden, lekker in je vel zitten en energie hebben is wat ik jou ook gun.

Durf jij het experiment aan en op zoek te gaan naar de beste versie in jezelf?

Volg mij op de socials

Marcia het gezicht achter Balans in Zigt mijn verhaal

Opleidingen

  • Gewichtsconsulent (CIVAS)
  • Leefstijl coach (CIVAS)
  • Dieetkok (CIN)
  • Zelfstandig werkend kok (Leiden)
Aangesloten bij Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland
Balans in Zigt is aangesloten bij BGN; dit maakt vergoeding door de zorgverzekeraar mogelijk

Bijscholingen

  • Nachtwerk is topsport
  • Coach vaardigheden
  • Communicatie vaardigheden

Hoe clienten mij ervaren

Ze bleef in mij geloven

Voor mijn gevoel had ik nog nooit iets volbracht in mijn leven. Ik kwam daardoor vaak binnen met het gevoel dat het me niet was gelukt en steeds weer liet ze me zien wat er wel goed was gegaan. Ze zorgde ervoor dat ik niet opgaf en altijd met een goed gevoel de deur uit ging. Ik val af en zit een stuk lekkerder in mijn vel. Haar onvoorwaardelijke steun hebben daar zeker aan bij gedragen.

Opgewekt en creatief

Haar jaren lange ervaring. in de horeca zijn goed merkbaar in haar werk. Ze is een echte doorzetter, creatief in haar denken en doen, haar recepten, goede begeleiding en positiviteit hebben zeker geholpen om te komen waar ik nu ben. Ik zou haar zeker aanraden bij iedereen die wat hulp kan gebruiken.

Durf jij met mij het experiment aan te gaan?

Geverifieerd door MonsterInsights