Kunnen wij het tij nog keren of is het al te laat.

Gezondheid

De gezondheid van de bevolking staat flink onder druk en daarmee neemt ook  de druk op de zorg toe. Er wordt heel veel aandacht besteed aan onze gezondheid. Een gezonde leefstijl is belangrijk om gezond te blijven. Vanuit de overheid, de gezondheidszorg, de gemeentes en tal van andere organisaties wordt er hard nagedacht hoe we ervoor kunnen zorgen dat het aantal mensen met overgewicht en gezondheidsklachten stabiel blijft en zeker niet vermeerderd.

 We willen het liefste dat het aantal mensen met gezondheidsklachten verminderd. Maar om dit te kunnen bereiken moet er drastisch iets veranderen. Op dit moment kunnen vanuit verschillende hoeken mensen worden geholpen bij het aanleren van gezonde leefgewoontes en er komen gelukkig steeds meer initiatieven bij.

Zijn we te laat?

Kunnen we het tij nog keren is de vraag. Kunnen we voorkomen dat we steeds zieker en zwaarder worden. Kunnen we voorkomen dat er steeds meer mensen op de werkvloer uitvallen waardoor de werkdruk voor de andere werknemers zal toenemen. Wat natuurlijk ook weer tot uitval kan lijden.

De wereld om ons heen is in een razend tempo veranderd en veranderd nog steeds. Ons brein kan het tempo van deze ontwikkelingen niet bijhouden. De gevolgen van deze verandering worden steeds zichtbaarder. Het bijhouden van deze veranderingen begint zijn tol te eisen.

Ons brein is niet gemaakt om eten in overvloed te hebben. Ook worden we steeds zwaarder doordat we minder bewegen. Dit is het gevolg van de vele automatiseringen die er op dit moment al hebben plaats gevonden. De ontwikkelingen op dit gebied staan nog lang niet stil. Dat betekent dat we zelf steeds meer moeten nadenken over het feit dat we moeten bewegen om gezond te blijven.Terug gaan in de tijd toen we moesten jagen om aan eten te komen en daardoor minder aten en meer beweegden is geen optie maar het zou voor ons brein wel een stuk makkelijker zijn.

De hoeveelheid prikkels waar we vandaag de dag aan worden blootgesteld en waar geen ontkomen aan is vraagt enorm veel van ons brein. De complexiteit van het leven neemt steeds meer toe. Voor degene die in de basis al wat meer geprikkeld zijn is dit een enorme opgave en vaak reden voor uitval. Naast dat we met zijn allen steeds zwaarder worden zien we ook een enorme toename aan psychische klachten. Zou dit het gevolg kunnen zijn van onze ongezonde en complexe leefstijl. Is een gezonde leefstijl in deze huidige maatschappij eigenlijk nog wel mogelijk.

het tij
Het tij keren

Om het tij te kunnen keren is het belangrijk iets bij jezelf te veranderen. Door terug te gaan naar jouw basis, goed naar je lichaam te luisteren en te doen wat bij je past. Te weten waar je talenten liggen en je bewust te zijn van je valkuilen. Te kiezen voor jezelf en de maatschappij te laten voor wat het is. Human Design is de navigatie die je daarbij kan helpen. Jouw persoonlijke Human Design chart bevat tal van belangrijke in formatie over jouw als persoon. Deze informatie helpt jou je weg te vinden.

Je leert energie steken in zaken waar je gelukkig van wordt. Je leert de dingen die niet bij je passen en die je dus energie kosten los te laten. Je komt te weten hoe jouw spijsvertering optimaal zijn werk kan doen maar ook hoe jij de informatie  die tot je komt het beste kunt verwerken. In welke omgeving kom jij het beste tot je recht en wat is voor jou de beste manier om je beslissingen te nemen. Weten hoe jij in de wereld past is enorm waardevol en het staat allemaal in jouw Human Design.

Leer te leven volgens jouw Human Design. Het zorgt ervoor dat jouw energie weer gaat stromen. Je zult minder weerstand of tegenslagen gaan ervaren en er zullen mooie dingen op je pad komen. 

Tot slot

De maatschappij dat zijn wij maar wij zijn niet de maatschappij. Wij zijn individuen die moeten kunnen doen wat bij ons past. Leven volgens jouw Human Design is een keuze. Wat kies jij? 

LvHD Leefstijl volgens Human Design
Jouw Balans, jouw gezondheid, jouw unieke ZIJN.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights