Bloemkool ovenschotel met milde mosterdsaus
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 grote bloemkool
- 400 gram aardappelschijfjes
- 1 grote ui
- 400 gram mager rundergehakt
- 250 ml halfvolle melk
- 1 eetlepel bloem
- 2 eetlepels milde mosterd
- 160 gram geraspte oude kaas 30+
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- peper/zout
Benodigdheden
- pan
- ovenschaal
- koekenpan
- garde
- spatel/lepel
- eetlepel
- maatbeker
Bereidingswijze
- breng een ruime pan water met zout aan de kook
- maak de bloemkool schoon en snijd deze in kleine roosjes
- verwarm de oven voor op 180°C
- blancheer de bloemkool 3 minuten in het kokende water en giet dan af
- bak het gehakt rul in de koekenpan met een eetlepel vloeibare margarine
- bedek de bodem van de ovenschaal met het gehakt en verdeel de bloemkool erover
- snipper de ui
- verwarm een eetlepel vloeibare margarine in de pan en fruit hierin het ui en de mosterd
- voeg een deel van de melk toe en de eetlepel bloem
- roer met een garde de bloem goed door de melk en voeg de rest van de melk toe
- breng al roerend aan de kook en laat nog twee minuten zachtjes doorkoken
- breng eventueel op smaak met zout en peper
- verdeel de saus over de bloemkool
- leg de schijfjes aardappel dakpansgewijs op de bloemkool en strooi de geraspte kaas erover.
- bak de ovenschotel 30 minuten op 180°C af in de oven
Eet smakelijk!
Meer lekkere recepten kun je hier vinden.