Bloemkool ovenschotel met milde mosterdsaus

bloemkool
Ingrediënten voor 4 personen
  • 1 grote bloemkool
  • 400 gram aardappelschijfjes
  • 1 grote ui
  • 400 gram mager rundergehakt
  • 250 ml halfvolle melk
  • 1 eetlepel bloem
  • 2 eetlepels milde mosterd
  • 160 gram geraspte oude kaas 30+
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • peper/zout
Benodigdheden
  • pan
  • ovenschaal
  • koekenpan
  • garde
  • spatel/lepel
  • eetlepel
  • maatbeker
Bereidingswijze
  • breng een ruime pan water met zout aan de kook
  • maak de bloemkool schoon en snijd deze in kleine roosjes
  • verwarm de oven voor op 180°C
  • blancheer de bloemkool 3 minuten in het kokende water en giet dan af
  • bak het gehakt rul in de koekenpan met een eetlepel vloeibare margarine
  • bedek de bodem van de ovenschaal met het gehakt en verdeel de bloemkool erover
  • snipper de ui
  • verwarm een eetlepel vloeibare margarine in de pan en fruit hierin het ui en de mosterd
  • voeg een deel van de melk toe en de eetlepel bloem
  • roer met een garde de bloem goed door de melk en voeg de rest van de melk toe
  • breng al roerend aan de kook en laat nog twee minuten zachtjes doorkoken
  • breng eventueel op smaak met zout en peper
  • verdeel de saus over de bloemkool
  • leg de schijfjes aardappel dakpansgewijs op de bloemkool en strooi de geraspte kaas erover.
  • bak de ovenschotel 30 minuten op 180°C af in de oven
bloemkoolovenschotel

Eet smakelijk!

Meer lekkere recepten kun je hier vinden.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights