Vegan bosbessen muffins
Ingrediënten voor ± 8 muffins
- 5 stuks rijpe bananen
- 100 gram amandelmeel
- 100 gram fijne havermout
- 75 gram dadels
- 200 gram bosbessen
- 2 gram bakpoeder
- 2 dl. zonnebloemolie
- snufje zout
Benodigdheden
- oven op 160°C
- muffin vormpjes
- ijslepel of twee lepels
- keukenmachine
- garde
- spatel
- kom
Bereiding
- Pureer de dadels samen met de bananen in de keukenmachine.
- Voeg nu het zout de zonnebloem olie en het bakpoeder toe.
- Schep dit in een kom en roer het amandelmeel en havermout erdoor.
- Als laatste de bosbessen er voorzichtig door scheppen.
- Schep met de ijsknijper de muffin vormpjes voor twee derde vol.
- Bak de muffins 30 minuten af in de oven.
Smullen mag zolang je dat verantwoord doet.
Meer lekkere recepten kun je hier vinden