bewust in balans
een op een begeleiding

Begeleiding op maat

Ben je in het bezit van een mooie weegschaal maar is het resultaat steeds teleurstellend nadat je erop bent gaan staan? Gaven de veelbelovende diëten die je hebt gevolgd ondanks jouw inspanning niet het resultaat waarop je had gehoopt? Hebben alle goede adviezen er tot nu nog niet toe geleid dat jij je gewenste gewicht hebt bereikt of behouden? Is de balans tussen werk, privé en tijd voor jezelf soms wat moeilijker dan je zou willen? Zou jij je ook graag goed willen voelen, lekker in je vel willen zitten, op gewicht willen blijven en willen genieten van het leven zonder schuldgevoelens?

Ik kan je helpen je in te laten zien welke manier voor jou het beste werkt om je doelen te bereiken. De reden dat standaard diëten en algemene adviezen niet werken is omdat jij uniek bent. Als BGN-gewichtsconsulent lever ik maatwerk. Ik weet hoe belangrijk het is om rekening te houden met jouw unieke zijn. Ik leer jou te luisteren naar je lichaam, te herkennen wat het is dat jij nodig hebt. Daarnaast draag ik mijn kennis over een gezonde leefstijl aan jou over waar jij dat nog nodig hebt. Geef ik je tips en tricks mee om je gezonde leven vast te houden en laat je zien waar je valkuilen zitten. Samen gaan we op zoek naar jouw beste versie en wanneer ons traject erop zit ben jij in staat om alles wat je bij mij geleerd hebt zelfstandig vol te houden.

Wat gaan we doen?

Kennismaken

 We leren elkaar eerst wat beter kennen. Even aftasten of we elkaar begrijpen en of er een klik is. Jij vertelt wat je wensen en verwachtingen zijn en ik vertel je wat over mijzelf en wat ik voor jou kan betekenen. Dit gesprek kan online of hier in de praktijk plaats vinden, zal ongeveer 20 minuten van jouw tijd in beslag nemen en is geheel gratis en vrijblijvend.

Intakegesprek

Wat fijn dat je met mij aan de slag wil gaan. Na ons kennismakingsgesprek heb ik je gevraagd om een vragenlijst in te vullen en een eetdagboek bij te houden.  Deze lijsten geven mij inzicht in hoe je dagen er op dit moment uitzien, wat je motivatie is en wat je wensen zijn. Tijdens het gesprek wordt je indien gewenst gewogen en gemeten. We gaan wat dieper in op de door jou ingevulde vragenlijst en eetdagboek. Dit geeft een compleet beeld van waaruit we gelijk goed van start kunnen gaan. We bespreken of jij een pakket wenst af te nemen of dat jij liever kiest voor losse diensten. De keuze is altijd aan jou, jij moet je er prettig bij voelen. We maken een nieuwe afspraak en jij gaat met een goed gevoel en de eerste opdrachten naar huis. Ondertussen stel ik stel voor jou een behandelplan op en zien we elkaar de volgende keer weer.
Dit gesprek duurt 60 minuten

Eerste consult

 Elk consult bespreken we hoe het met jou en je doel(en) gaat. Ook wordt je indien gewenst gewogen en gemeten. Alle gegevens noteer ik in jouw persoonlijk dossier. Tevens vind je in dit dossier alle informatie die voor jou van belang is. Je kunt thuis op elk gewenst moment inloggen en alles nog eens op je gemak doorlezen.  Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Via het platform kunnen wij op een veilige manier met elkaar communiceren. Tijdens het traject ben ik je vraagbaak, steunpilaar, stok achter de deur of wat het ook is dat jij nodig hebt. Aan het einde van het gesprek maken we een nieuwe afspraak en jij bent weer een stapje dichter bij jouw doel.
Dit gesprek duurt 45 minuten

Vervolg consult

Wij zullen elkaar nog 3 ,5, 7 of 12 keer om de week zien. Afhankelijk van het pakket dat jij gekozen hebt. Heb je meer consulten nodig dan je dacht. Geen enkel probleem. Ons traject stopt pas wanneer jij daar klaar voor bent. Tijdens de consulten bespreken we de afgelopen perioden en kijken we naar wat jij nodig hebt om steeds dichter bij je doel te komen. Je gaat de deur uit met nieuwe informatie, tips, recepten of opdrachten. Allemaal afgestemd op jouw situatie en helpend om jouw leven weer in balans te krijgen. Deze keer gaat het je lukken.
De consulten duren 30 minuten.

Waarvoor kun je bij mij terecht

leefstijl

Je hebt het gedaan op grond van de kennis die toen bezat en nu je beter weet kun je het beter doen.

Marcia gewichtsconsulent en leefstijl coach

Dit is mijn visie

“Wat niet kan is nog niemand gelukt”
Bovenstaande zin heeft iemand ooit eens tegen mij uitgesproken en tot op de dag van vandaag zit deze nog steeds in mijn hoofd. Inmiddels weet ik wat hij daarmee bedoelde. Maar ik zou Marcia niet zijn als ik daar niet het mijne van zou denken. Ik ben van mening dat er een hoop is wat je nu nog niet kunt maar wel kan leren. Zo heb je ooit eens door daar energie in te steken leren lopen, fietsen, schrijven en noem maar op. Dan kun je dus ook door daar energie in te steken leren om te kiezen voor een gezonde leefstijl. Een leefstijl dat echt bij jou past. Een leefstijl waar jij energie van krijgt en waarvan jij het gevoel krijgt dat alles je voor de wind gaat. Ik kan jou als BGN-gewichtsconsulente helpen de beste versie van je zelf te vinden.

Leuk voor jou om te weten is dat ik ben aangesloten bij de BGN (Beroepsvereniging  Gewichtsconsulenten Nederland) wat inhoudt dat jij  verzekerd bent van een goed opgeleide gewichtsconsulente. Daarnaast ben ik op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van gezonde voeding en leefstijl en volg ik regelmatig nascholingscursussen. Doordat ik me heb aangesloten bij de BGN heb jij recht op een vergoeding vanuit jouw aanvullende verzekering maar check dit van te voren nog wel even bij jouw verzekering zodat je niet voor nare verrassingen komt te staan. 

Ik geloof dat je nooit te oud bent om te leren en ga graag met jou aan de slag. Kan jij straks zeggen, ik kan het, het is me gelukt. 

Ervaringen van mijn cliënten

Weer gemotiveerd

Tijdens de lockdown bewoog ik te weinig en was ik uit verveling ongezond gaan eten. De kilo's vlogen er in rap tempo aan. De positieve begeleiding van Marcia heeft ervoor gezorgd dat ik nu weer een gezond eetpatroon heb. Ik ben inmiddels 17 kilo afgevallen en voel me een stuk fitter.

Veel geleerd

Door de vele verschillende adviezen wist ik niet meer wat goed voor me was. Bij Marcia heb ik geleerd waar een gezond eetpatroon aan moet voldoen en hoeveel ik op een dag kan eten. Ik sla geen maaltijden meer over, heb geen vreetbuien meer en weet nu hoe een balansdag werkt. Ik zit lekker in mijn vel en mijn gewicht is stabiel.

Geverifieerd door MonsterInsights