Grootmoeders appeltaart

appels
Ingrediënten voor 12 punten
  • 250 gram cakemeel
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 200 gram roomboter
  • 3 eieren
  • 1 gram zout
  • 1,5 kg appels
  • 100 gram rozijnen
  • 7 gram kaneel
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 20 gram panneermeel
Benodigdheden
  • mengkom
  • weegschaal
  • deegroller
  • bakpapier
  • oven
  • mesje
  • springvorm  24Ø
Bereiding
  • Kneed de boter met suiker, zout en twee eieren
  • Voeg het cakemeel en zefrijzend bakmeel toe en blijf kneden tot een soepel deeg ontstaat.
  • pak het deeg als een pannenkoek in plastic in en laat deze een nacht in de koelkast rusten
  • haal het deeg uit de koelkast 
  • verwarm de oven voor op 150°
  • schil de appel en snijd deze in stukjes
  • meng de appel met rozijnen, kaneel en vanille suiker
  • snijd 1/5 deel van het deeg af
  • rol de rest van het deeg tussen twee vellen bakpapier uit
  • haal een vel eraf el leg het deeg in de springvorm
  • strooi paneermeel op de bodem
  • doe de appels in de vorm
  • rol het achter gebleven deeg uit tussen bakpapier en snijd in repen
  • leg de repen in een raster op de appels en druk een beetje aan
  • klop het overgebleven ei los en smeer de boven kant van de taart ermee in
  • bak de taart een uur af op 150°
  • haal te taart uit de oven en laat deze afkoelen
appeltaart

Smullen mag zolang je dat verantwoord doet.
Meer lekkere recepten vind je hier.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights