Grootmoeders appeltaart
Ingrediënten voor 12 punten
- 250 gram cakemeel
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- 200 gram witte basterdsuiker
- 200 gram roomboter
- 3 eieren
- 1 gram zout
- 1,5 kg appels
- 100 gram rozijnen
- 7 gram kaneel
- 2 zakjes vanillesuiker
- 20 gram panneermeel
Benodigdheden
- mengkom
- weegschaal
- deegroller
- bakpapier
- oven
- mesje
- springvorm 24Ø
Bereiding
- Kneed de boter met suiker, zout en twee eieren
- Voeg het cakemeel en zefrijzend bakmeel toe en blijf kneden tot een soepel deeg ontstaat.
- pak het deeg als een pannenkoek in plastic in en laat deze een nacht in de koelkast rusten
- haal het deeg uit de koelkast
- verwarm de oven voor op 150°
- schil de appel en snijd deze in stukjes
- meng de appel met rozijnen, kaneel en vanille suiker
- snijd 1/5 deel van het deeg af
- rol de rest van het deeg tussen twee vellen bakpapier uit
- haal een vel eraf el leg het deeg in de springvorm
- strooi paneermeel op de bodem
- doe de appels in de vorm
- rol het achter gebleven deeg uit tussen bakpapier en snijd in repen
- leg de repen in een raster op de appels en druk een beetje aan
- klop het overgebleven ei los en smeer de boven kant van de taart ermee in
- bak de taart een uur af op 150°
- haal te taart uit de oven en laat deze afkoelen
Smullen mag zolang je dat verantwoord doet.
Meer lekkere recepten vind je hier.